Slide ...

VERPLEGING EN VERZORGING

Op een gegeven moment kunnen taken die behoren bij de alledaagse levensverrichtingen (ADL) te zwaar worden. Hierbij moet u denken aan handelingen als douchen, aan- en uitkleden, naar toilet gaan of medicatie innemen. Als u zichzelf niet meer goed en veilig kunt verzorgen, kunt u een beroep doen op wijkverpleging en/of verzorging. Daarbij kan het gaan om het ondersteunen bij of overnemen van ADL handelingen, wondverzorging of verpleegtechnische handelingen.

Ook na een val, operatie of ziekenhuisopname kunt u (tijdelijk) hulp bij verzorging of verpleging nodig hebben. Onze wijkverpleegkundige kijkt samen met u waar u behoefte aan heeft en of wij u daarin kunnen ondersteunen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen. U heeft daar geen verwijzing van uw huisarts voor nodig.

Verpleging en verzorging wordt door onze wijkverpleegkundige geregeld via uw zorgverzekeraar of het zorgkantoor.

Folder

DAGBESTEDING

De dagbesteding van Avantizorg bevindt zich op onze locatie De Bol aan de Havendijk in Beesd.

Ouderen, mensen die zich eenzaam voelen, mensen met dementie of een andere ziekte of beperkingen zijn van harte welkom op deze mooie locatie in het centrum van Beesd vlakbij de Linge.

Wilt u gebruik maken van dagbesteding? Dan geven wij u de gelegenheid om sfeer te komen proeven op onze locatie De Bol in Beesd. Onze activiteitenbegeleiders kunnen u dan een rondleiding geven en samen met u het dagprogramma doornemen.

Dagbesteding wordt geregeld via de gemeente of het zorgkantoor.

Folder

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Het dagelijkse leven bestaat uit allerlei bezigheden, zoals de administratie, bereiden van de maaltijd, boodschappen doen. Soms lukt het niet op eigen kracht om dit allemaal te doen, of om te bedenken welke taken het belangrijkst zijn en dus eerst moeten. Soms is het moeilijk om er voor te zorgen dat alles vaak genoeg en op tijd gebeurt.

Bij individuele begeleiding komt een begeleider bij u thuis om u te helpen bij het uitvoeren van alledaagse taken. Deze ondersteuning is gericht op het versterken van uw zelfredzaamheid. De begeleider neemt meestal geen taken over, maar ondersteunt u bij de uitvoering ervan.

Individuele begeleiding wordt geregeld via de gemeente of het zorgkantoor.