Slide ...

Vele jaren hebben wij bij grote zorgorganisaties gewerkt. Prachtig werk waarin je echt iets voor een ander kan betekenen.

Het is echter nog mooier wanneer je dit werk vanuit je eigen visie kunt doen. Daarom hebben wij in 2014 zelf de regie genomen door te gaan samenwerken in Stichting Avantizorg.

Onze doelstellingen:

  • Persoonlijke zorg thuis te leveren, prettig en vertrouwd. Zodat u zoveel mogelijk uw eigen levenswijze kunt behouden.
  • We willen tijd kunnen nemen voor de cliënt. Uiteraard voor uw vragen en problemen maar ook voor een sociaal praatje en een partner zijn voor uw naasten en/of mantelzorgers.
  • We willen u helpen uw weg te vinden in ons ingewikkelde zorglandschap.
  • We willen geen “managers” maar leidinggevenden die meewerken op de werkvloer.
  • En wij willen werken met kleine teams van professionele, gekwalificeerde verzorgenden, (wijk)verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers die voor u en voor elkaar door het vuur gaan!

Nu in 2021 zijn wij er trots op dat we met een fantastisch team erin geslaagd zijn deze doelstellingen te halen!

Raad van Bestuur

TEAM

Ons team bestaat uit verpleegkundigen (niveau 4, 5 en 6), verzorgenden, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers.
Ook zijn wij een leerbedrijf en leiden wij mensen op voor bovengenoemde functies.

Hierbij dagen we onze studenten uit om het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen.
Graag stellen we enkele medewerkers aan u voor

Gerry

Mijn naam is Gerry en ik werk zo’n 20 jaar in de thuiszorg als wijkverpleegkundige. Sinds 2018 werk ik bij Avantizorg wat mij erg goed bevalt.

In dit kleinschalige team voel ik mij thuis. Woorden die het team voor mij typeren zijn collegialiteit, gezelligheid en energie.

Mijn dag begint met rapporten lezen over de voorgaande zorgmomenten van clienten. Daarna ga ik op pad om zorg te verlenen. Wassen, kleden, wondzorg, catheterzorg zijn enkele voorbeelden van mijn werkzaamheden. Daarnaast voer ik gesprekken over het verloop van de zorg, de bijzonderheden.

Als er nieuwe clienten zijn ga ik op intakegesprek om de zorgvraag goed in beeld te brengen en gezamenlijk te kijken hoe iemand het beste geholpen is. Maar ook wat iemand nog zelf kan, met ondersteuning van mantelzorg of hulpmiddelen. Mensen zijn graag zelfstandig en met een beetje hulp is het fijn om samen te werken aan zelfstandigheid van mensen.

Daarnaast komt het natuurlijk ook voor dat iemand ernstig ziek is en hulp nodig heeft tijdens zijn of haar laatste levensfase. Naast de hulp die wij dan bieden proberen we als team ook zo veel mogelijk comfort en ondersteuning aan de mantelzorgers te bieden.

In de middagen ben ik bezig met het uitwerken van intake-geprekken, maak ik zorgplannen op orde, en voer ik leerling-gesprekken. Dan overleg ik met de planning, bel ik de huisarts of apotheek en regel wat nodig is om de zorg te kunnen starten.

Beneden zitten de mensen die op de dagbesteding komen, vaak maak ik dan even een praatje en kijk hoe het gaat met hen.

Het leuke is dat het als ‘wij’ voelt. We doen het met elkaar. Als team zijn we er voor elkaar, als we iets leuks meemaken, maar zeker ook bij verdrietige gebeurtenissen.

Leanne

Hoi, ik ben Leanne. Ik ben gediplomeerd verzorgende-IG en bij AvantiZorg leer ik verder voor verpleegkundige. Als verzorgende heb ik eerder in het verpleeghuis gewerkt en vorig jaar heb ik de overstap naar de wijkverpleging gemaakt. Ik vind het heerlijk om meer diversiteit in mijn werk te hebben, ik kom bij zo veel verschillende mensen thuis. Soms is de situatie heel complex met veel verpleegtechnische zaken en soms kom ik alleen om iemand te douchen. Ik werk vaak alleen in mijn route maar heb ook regelmatig leerlingen mee. Zelf word ik begeleid door een verpleegkundige. Want sinds kort ga ik dus weer naar school om door te leren voor verpleegkundige. Ik vind het fijn mezelf uit te dagen en meer te leren over de achtergronden van de verschillende ziektebeelden. Ook krijg ik steeds meer taken op verpleegkundig niveau, waaronder het organiseren en coördineren van de zorg. Voor mij is de combinatie van leren en werken geweldig.

GABY en JOLANDA

Wij zijn Gaby en Jolanda. Sinds 2019 heeft AvantiZorg een dagbesteding op de Havendijk in Beesd. Wij zijn daar de activiteitenbegeleiders.

Als begeleiders organiseren wij een passende dagbesteding voor onze cliënten. Dit kunnen ouderen zijn of mensen met een fysieke beperking door een handicap of chronische ziekte. Ook komen er mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie. Een ding hebben ze allemaal gemeen; ze vinden het fijn om er eens uit te zijn en komen graag onder de mensen.

Samen met een leuk team van vrijwilligers zorgen wij ervoor dat we activiteiten en uitstapjes organiseren. De activiteiten die we aanbieden stemmen we af op de cliënten die er die dag zijn. We kijken wat de mogelijkheden zijn of waar behoefte aan is. Rond 10.00 uur beginnen we met een kopje koffie en een activiteit als de krant lezen of gymnastiek.

Sommige cliënten helpen met het voorbereiden van de maaltijd want elke dag koken we een gezonde warme maaltijd. Dit is het hoogtepunt van de dag. Het is zo fijn om te zien dat iedereen ervan geniet om samen te eten.

Na de maaltijd is er een rustmoment voor de mensen die daar behoefte aan hebben. Met de andere cliënten doen we dan een puzzel of ander spelletje. In de middag zijn er activiteiten als spelletjes, een muziekmiddag, schilderles of een uitstapje. De dag sluiten we af met koffie/thee, wat fris (of een advocaatje).

Tussen de activiteiten door komen onze collega’s van de wijkverpleging assisteren als dat nodig is.de medewerkers van de wijkverpleging assisteren als dat nodig is. Sommige cliënten hebben behoefte aan verpleging, ditwordt dan door hen verzorgd.

Wij vinden het geweldig om onze cliënten een leuke dag te bezorgen. En het is fantastisch om te horen dat zij het ook zo ervaren!

PATRICIA

Mijn naam is Patricia, ik ben bij Avantizorg werkzaam als leerling verzorgende. Voor de start van de opleiding ben ik me gaan oriënteren om een leuke werkplek te vinden. De thuiszorg trok me aan om in te werken, om cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Avantizorg kwam op dat moment op mijn pad en daar heb ik tot het moment van nu nog geen spijt van. Het is een fijn en kleinschalig team waar we met zijn allen de beste zorg voor de cliënten willen en elkaar helpen waar nodig.

Corina is mijn werkbegeleider. Zij heeft al veel ervaring als verpleegkundige en begeleidt mij tijdens mijn leerproces. Ik mag steeds meer taken zelfstandig uitvoeren en kan altijd iemand bereiken als ik vragen of opmerkingen heb.

Mijn werk is veel meer dan iemand wassen en aankleden. Het is leuk om met verschillende mensen te werken. Je bouwt echt een band op, leert elkaar echt kennen. Zo weet ik wat iemand heeft meegemaakt en hoe ik iemand kan ondersteunen.

Geen dag is hetzelfde.